Nu godkendt profilgymnasium


Foto af kompetent medborgerskab postkort med seks elever der sidder på hovedtrappen.

NB: Frederiksberg Gymnasium er nu godkendt som profilgymnasium. Læs mere om, hvad der skal til for, at du kan søge særligt optag på højskoleprofilen. Klik på linket der følger her: lige her!

På Frederiksberg Gymnasium indleder vi i august 2018 en helt ny tilgang til gymnasieuddannelsen. Vi vil sætte fokus på, hvad formålet med uddannelsen er, hvordan man arbejder i gymnasiet, og vi vil især skabe stærke, forpligtende fællesskaber helt fra starten af. Det gør vi ved at tage på højskole to gange med alle 1.g klasser! Første ophold er hele uge 34, lige når skoleåret starter, andet ophold er et par dage efter grundforløbets afslutning i november, når studieretningerne starter.
På højskoleopholdene skal vi:

  • Arbejde kreativt og nytænkende med fagene Skabe stærke fællesskaber gennem idræt, musik, madlavning og kulturelle oplevelser
  • Blive inspireret af spændende oplægsholdere og debattører
  • Engagere alle på årgangen i at udvikle vores fælles skole gennem udvalg, events og faglige initiativer

Den nye profil præger hele uddannelsen – både i de enkelte fag og i større projekter på tværs.
Vi vil især have fokus på:

  • Social innovation i fælleskab med universiteter, professionsuddannelser og erhvervsliv Udlandsrejser med fokus på medborgerskab og udviklingsprojekter
  • Masser af kulturelle og sociale events på skolen, som vi iværksætter i fællesskab
  • Hvis du har været på efterskole eller interesserer dig for fællesskaber, engagement, foreningsliv, politik eller andet frivilligt arbejde, er Frederiksberg Gymnasium lige noget for dig! Vi venter ministeriets svar på profilansøgningen i uge 6!

Profilen er støttet af Frederiksberg Fonden

 

 

Se alle nyheder