Erhvervsøkonomi


C-niveau

Erhvervsøkonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, hvor vi arbejder meget case-baseret og forsøger at komme ud og besøge virksomheder. Faget omhandler virksomheders omverden, markedsføring og strategi. Du vil beskæftige dig med områder som strategi, økonomi, organisation og afsætning. Faget giver dig viden om hvilke betingelser og muligheder, der er for at etablere og udvikle en virksomhed i et internationalt og markedsorienteret samfund.

Emner og projekter

I erhvervsøkonomi vil du forsøge at skabe sammenhæng mellem den teoretiske undervisning og virkeligheden. Dette gør vi bl.a. ved at have direkte kontakt til virksomheder i form af virksomhedsbesøg og gæstelærere. I samspillet mellem teori og praksis vil du analysere kerneområder som virksomheden og dens omverden, brancheanalyse, herunder markeds- og konkurrenceforhold, virksomhedens idé, mål og strategi, virksomhedens forretningsplan, organisationsstrukturer og ledelse, virksomhedens parametermix og økonomistyring samt regnskabsforståelse og budgettering.
Der skal arbejdes med et sammenhængende projekt i mindst 10% af undervisningstiden. Forløbet vil handle om opstart af egen virksomhed.

 

Læs mere om erhvervsøkonomi

Klik på sidste ord i denne linie, så åbner linket til erhvervsøkonomi på EMU

Klik på sidste ord i denne linie, så åbner linket til læreplan.

Undervisere

Emil Kousgaard

ØkonomichefErhvervsøkonomiSamfundsfag