Naturvidenskab


På Frederiksberg Gymnasium udbyder vi tre studieretninger med naturvidenskab for kommende 1.g elever. Klik på de forskellige fag i de tre studieretninger her nedenfor, så åbner de i et nyt link.

Matematik AFysik BKemi B

Matematik ABioteknologi AFysik B

Biologi AKemi B

Med en naturvidenskabelig studieretning får du indblik i de naturvidenskabelige og teknologiske landvindinger som har og forsat spiller en afgørende rolle for, at vi kan opretholde det moderne samfund vi kender i dag. Naturvidenskaberne undersøger de grundlæggende mønstre i naturen og søger også løsninger på nutidens store spørgsmål; klimaproblemer, fødevareproduktion, fedme og diabetes, energiforsyning og moderne genteknologi.

Projekter og emner

I studieretningerne med naturvidenskab arbejder du med de nyeste naturvidenskabelige og teknologiske emner som DNA, celle- og bakterievækst, energiforsyning og klima, organisk kemi og lægemiddeludvikling og får viden om en række eksperimentelle metoder. Et tværfagligt tema med bioteknologi eller biologi og kemi kunne være ”Kulhydrater – fra stofskifteprocesser til bioethanol” eller ”Klima –  solindstråling, drivhusgasser og solbeskyttelse” i fysik og kemi. Har du matematik på A arbejder vi mere med de modeller, der beskriver fænomenerne – det kunne være nedbrydning af lægemidler i kroppen i kemi, af radioaktive stoffer i fysik og af enzymatiske processer i bioteknologi.

fg-kemi-4
Foto af pige, der laver et forsøg i kemi