Bioteknologi


A-niveau

I bioteknologi arbejder du med en eksperimentel tilgang til faget med forsøg, undersøgelser og observationer. Ud fra det arbejder du med fagets teoretiske baggrund og forholder dig til centrale problemstillinger knyttet til faget. Du skal anvende din viden i arbejdet med forskellige områder som for eksempel sundhed og sygdom, miljø, fødevareteknologi og bæredygtig produktion.

Emner og projekter

Fagets ser især på sammenhænge mellem struktur og funktion på alle organisationsniveauer. Overordnet bygger bioteknologi på grundlæggende biologisk viden om cellens opbygning og funktion, kemisk viden om stoffers struktur og egenskaber i forhold til biologiske systemer og bioteknologiske metoder, der blandt andet anvendes inden for forskningsområderne som sundhed, medicin, fødevareproduktion, miljøbeskyttelse og produktion. En naturlig del af faget er de naturvidenskabelige metoder med vægt på bioteknologi. Bioteknologi arbejder sammen med mange af skolens andre fag, f. eks matematik, fysik og historie. Der vil i studieretningen indgå forløb, hvor der er samspil mellem bioteknologi A og matematik fx ved modellering og ved statistisk databehandling af eksperimentelle data.

Læs mere om bioteknologi

Talentudvikling i bioteknologi: læs fx. dette års essay (klik på sætningen her, så åbner essayet i en pdf) af 2.z eleven Kathrine Stagelund, der kvalificerede til den europæiske CRISPR konkurrence.

Klik på sidste ord i denne linie, så åbner en ny side til faget bioteknologi på EMU

Klik på sidste ord i denne linie, så åbner en ny side til nuværende læreplan.

 

Undervisere

Erik Frausing

BiologiBioteknologiIdræt

Hanne Busk

KemiFysikBioteknologiMatematik

Jens Vilsom Andersen

BiologiBioteknologiIdræt

Jon Schultz Jensen

BioteknologiFysikKemi
Foto af Thomas Warnar

Thomas Warnar

BiologiNaturgeografi