Idræt


C-niveau og B-niveau

Idræt  tager udgangspunkt i fysisk udfoldelse og inddrager viden og teori fra de naturvidenskabelige, humanistiske og samfundsvidenskabelige områder. Du lærer om den fysiske aktivitets betydning for sundheden og om din egen krops fysiske muligheder og begrænsninger. Du tilegner dig kropslige erfaringer, der kan øge din kropsbevidsthed og bevægelsesglæde. Du vil også få en øget forståelse for idrættens sociale og kulturelle værdier.

Emner og projekter

Under de fysiske aktiviteter præsenteres du for 3 forskellige genrer: boldspil, musik & bevægelse samt klassiske & nye idrætter. Indenfor boldspil møder du en vifte af de traditionelle holdspil som fodbold, basket mv. og slagspil, som fx softball. Inden for genren musik & bevægelse præsenteres du for både koreograferede bevægelser, som du finder i rytmisk gymnastik og aerobic og i forskellige danse som lanciers, salsa, hiphop samt de mere frie og kreative bevægelsesformer. I genren klassiske & nye idrætter kan du møde atletik, badminton, svømning, redskabsgymnastik/parkour, klatring, rulleskøjteløb, kampsport mv. Inden for træning og teoriforståelse lærer du i 1.g at udforme et grundtræningsprogram og  i 2.g at udforme et opvarmningsprogram. I 3.g laver du et selvstændigt træningsprojekt, hvor du skal udforme, gennemføre og evaluere et 5-6 ugers træningsprogram. Du kommer også til at arbejde med roller, teambuilding, og etik i idræt.

Idræt på FG

På FG råder vi over en idrætshal, som kan deles i to undervisningsrum. Desuden bruger vi mange nærliggende idrætsfaciliteter fx: Hermes Hallen, Kedelhallen, Frederiksberg Svømmehal, FB’s fodboldbaner, Frederiksberg Atletikstadion, KB’s tennisbaner, Frederiksberg Have mv.

Læs mere om idræt

Klik på sidste ord i denne linie, så åbner et nyt link til EMU
Klik på sidste ord i denne linie, så åbner et nyt link til læreplanen.

Undervisere

Foto af Bjarne Stehmann

Bjarne Stehmann

UddannelseslederTyskIdræt

Camilla Christensen

BiologiIdræt

Erik Frausing

BiologiBioteknologiIdræt

Jens Vilsom Andersen

BiologiBioteknologiIdræt
Foto af Kim Ballebye-Merrild

Kim Ballebye-Merrild

HistorieIdræt
Foto af Louis Emil Clausen

Louis Emil Clausen

IdrætPsykologi
Foto af Søren Borup Krogsgaard

Søren Borup Krogsgaard

DanskIdræt