Kemi


C-, B- og A-niveau

I kemi arbejder du med spændende naturvidenskabelige problemstillinger og udforsker stoffers og molekylers struktur, egenskaber og kemiske reaktioner. Kemifaget er en vigtig brik til forståelse og udvikling af en række områder i vores samfund fx nano- og bioteknologi, lægemidler, katalysatorer og moderne fødevareproduktion.

Emner og projekter

Vi arbejder fortrinsvis tematisk og har de nyeste læringsmaterialer.  På C-niveauet uddyber vi din viden om grundstoffer og periodisk system fra 9. klasse og arbejder videre med fx syrer og baser, alkoholer, fedtstoffer og kosmetik og disse forbindelsers anvendelse i teknologi og hverdagsliv. På B- og A-niveau bygger vi ovenpå emnerne fra C-niveau fx arbejder vi med rusmidler og designerdrugs, smertestillende stoffer og deres virkning, vinens kemi, kulhydrater og alkoholer i vin samt deres betydning for smag, aroma og holdbarhed. Du kommer også til at arbejde med naturstoffers kemi, hvor vi udtrækker det aktive stof fra planterne og identificerer det kemiske stof, f.eks. koffein fra te eller capsaicin fra chilipeber.

Fagets særtræk

Undervisningen foregår dynamisk med inddragelse af relevante websider (Chemspider http://www.chemspider.com , Drugbank), tegne- og visualiseringsprogrammer (MarvinSketch) til præsentation af molekyler i 2D og 3D, filmklip m.m. Arbejdsmetoderne er både teoretiske og eksperimentelle og skolen prioriterer, at vi kan dele klassen, når vi udfører eksperimenter.  Når faget indgår i en studieretning vil vi arbejde mere med matematikkens anvendelse i faget. Vi perspektiverer stoffet ved en række studiebesøg på diverse uddannelsesinstitutioner f.eks. KU, DTU eller virksomheder f.eks. Lundbeck, hvor vi deltager i Drughunterdysten.

Læs mere om kemi

Klik på sidste ord i denne linie, så åbner et nyt link til EMU
Klik på sidste ord i denne linie, så åbner et nyt link til læreplanen.

 

Undervisere

Hanne Busk

KemiFysikBioteknologiMatematik

Jon Schultz Jensen

BioteknologiFysikKemi