Kunst


De kunstneriske studieretninger

På Frederiksberg Gymnasium udbyder vi to kunstneriske studieretninger for kommende 1.g elever. Klik på de to studieretninger her nedenfor, så åbner de i et nyt link.

Musik AEngelsk A

Musik AMatematik A

På vores kunstneriske studieretninger får du mulighed for selv at spille, synge og komponere musik. Du arbejder med tekster, lydproduktioner og får mulighed for at prøve nye instrumenter. I den teoretiske del af musik lærer du at analysere kompositioner og arrangementer og forstå værkerne i lyset af den musikhistoriske periode. I samarbejdet med matematik og engelsk arbejder du med musik som system og den engelsksprogede verdens kulturliv.

Solotimer og koncerter

Frederiksberg Gymnasium har indgået en særlig aftale med Metropol om soloundervisning som supplement til undervisningen. Du får derfor mulighed for at arbejde intensivt med din sang med professionelle sanglærere tilknyttet. Undervejs i studieretningsforløbet er der små uformelle koncerter, hvor I sammen optræder og afprøver arrangementer fra undervisningen.

fg-musik-25

Sangskriverforløb

Et eksempel på undervisning i samarbejdet mellem musik og engelsk er vores sangskriveforløb. Her får du mulighed for at arbejde med samspillet mellem den engelske tekst, melodier du selv bygger op og fremførelsen. Vi optager lydfiler med sangene i vores studie, og du kan publicere, hvis du har mod på det.  Nedenfor kan du lytte til en sang produceret af vores nuværende elever.