Elevrådets arbejde


Frederiksberg Gymnasiums Elevråd er et uafhængigt demokratisk skolepolitisk organ, der engagerer sig i at sikre elevernes trivsel, interesser og hverdag på skolen.

Elevrådet er et åbent forum for alle skolens elever, alt man skal gøre for at være med, er at møde op! Alle kan også være med til at sætte dagsordenen, bare send en besked til en af medlemmerne i elevrådets ledelse. Elevrådets ledelse består af formænd, næstformænd, sekretær og, som noget nyt, en kasser. Det er officielt dem der indkalder til møde, cirka hver 3. uge. Derudover står disse også for kommunikation mellem skolens ledelse, lærer og elever.

Elevrådet deltager aktivt i debatten om elevtrivsel og er i denne forbindelse medlem af interesseorganisationerne DGS (Danske Gymnasieelevers Sammenslutning) og PIP (Pædagogik i Praksis).

Elevrådet er  et socialt forum, hvor mange venskaber og bekendtskaber dannes på tværs af årgang og studieretning bl.a. under den årlige hyttetur.

I de senere år er elevrådet også påbegyndt et samarbejde med andre elevråd i Københavns Kommune (Fælleselevrådet), dette giver os mulighed for øget indflydelse, grundet elevrådet på den måde kan støtte og lærer af de andre elevråds erfaringer.

Elevrådet arbejder på nuværende tidspunkt på indførelsen af anonyme afleveringer og forbedringen af skolens fællesarealer. Initiativer som Fredagsbar og Akvarieudvalget udspringer også fra elevrådet.

Elevrådet fokusere ikke kun sin energi på skolens elever, men støtter også indsamlinger som “Bag for en Sag” (Børnetelefon) og Danmarks Indsamlingen. Danmarksindsamlingen er et arrangement arrangeret af elevrådet som består af banko, fredagsbar og fede sponsorpræmier!

Find elevrådet i 2B-6, eller følg med på Facebook. Klik på sidste ord i denne linie, så åbner linket til FGs Facebook.