Astronomi


C-niveau

Interesserer du dig for Universet, stjerner, supernovaer, Jupiters måner, Big Bang eller sorte huller? Eller undrer du dig over, om der er liv andre steder end her på Jorden? Så er astronomi sikkert noget for dig. Det er et naturvidenskabeligt fag, der gør brug af matematik og fysik uden at stille de helt store krav til dine færdigheder. Astronomi er et praktisk orienteret fag, der henvender sig til alle.

Arbejdsformer, emner, projekter

Vi arbejder med både egne og andres observationer. Internettet anvendes i stor stil til bl.a. virtuelle observationer. Vi arbejder med planeter og måner samt Solsystemets opbygning, Mælkeve­jssystemet, afstande i Universet. Vi arbejder også med planeter om andre stjerner end Solen, med Big Bang, Universets udvidelse og bestemmelse af Universets alder samt dannelsen af forskellige grundstoffer, stjernernes fødsel, liv og død og ikke mindst, om der er liv et eller andet sted derude.

Vi arbejder meget med forskellige projekter i astronomi, og der er en stor grad af valgfrihed i hvilke emner, der skal arbejdes med. Eleverne får på denne måde mulighed for også at undersøge sammenhængene i Universet lidt mere selvstændigt.

Læs mere om astronomi

Link til Astronomi på EMU

Link til nuværende læreplan

Undervisere