Engelsk


A-niveau og B-niveau

Engelsk tales og skrives som aldrig før. Det er blevet et globalt sprog, der er dominerende inden for kultur, videnskab, international politik og handel – og på FG forbereder engelsk dig på at deltage i den verden. Undervisningen foregår primært på engelsk. Du lærer at kommunikere nuanceret og hensigtsmæssigt, og du vil opnå en stor viden om kulturelle, historiske og samfundsmæssige emner. Vores fokus er naturligvis USA og Storbritannien, men du vil også arbejde med andre engelsktalende områder i verden.

Emner og projekter

Du vil komme til at læse og fortolke mange forskellige tekster, se film og dokumentarfilm og arbejde med nyere medier. Britisk og amerikansk kultur er kerneområdet i faget, men du vil også komme til at beskæftige dig med historiske og samfundsfaglige forhold, fx i emner som:”The Presidential Election in the US”, ”The American Dream or the American Nightmare”, “The British Empire and the Empire Writes Back”, ”Horror”, ”Big City Life”, ”South African Struggles after Apartheid”, ”The British and the EU”, ”Shakespearean Love in Romeo and Juliet”, ”House of Cards and Shakespeare’s Macbeth”.
   Engelsk arbejder godt sammen med de fleste andre fag i gymnasiet, og i løbet af din gymnasietid vil du arbejde tværfagligt i flere projekter. Faget er også et oplagt rejsefag. Tidligere har studieture gået til London, Dublin, Edinburgh og Manchester..

Læs mere om engelskfaget

Link til Engelsk på EMU

Link til læreplanen:
Engelsk A
Engelsk B

Undervisere

bc

Bente Clausen

DanskEngelsk
cl-11736

Signe Clausen Eike

DanskEngelsk
cs

Christian Stage

EngelskReligion
ep

Elzbieta Pedersen

EngelskFilosofi
ev

Else Valsgaard Kofod

EngelskOldtidskundskab
ha

Line Hagberg

EngelskFranskItaliensk
he

Henriette Stavis

EngelskTysk
hl

Helle Levinsen

EngelskOldtidskundskab
ln-11748

Anne-Marie Nielsen

EngelskMatematik
mh

Mathias Havelund Rasmussen

DanskEngelsk
mt

Maria Tjellesen

DanskEngelsk
nb

Nanna Barslund

EngelskSamfundsfag